Savasító életmód következményei, savasodás okozta betegségek
Manapság csillagászati számban jelennek meg a krónikus savasodás okozta betegségek. Egy újabb, átfogó tanulmány szerint az idegbetegségeket durván alábecsülték, hiszen a különböző idegi eredetű betegségek ijesztő méreteket öltenek mind az idősebb, mind pedig a fiatalabb népesség körében.
A savasodás okozta állapotromlás hét fokozata:
1) elerőtlenedés, energia hiány.
2) érzékenység, irritáció - ide tartoznak az allergiák.
3) hurut - a nyák- és váladékképződéssel járó folyamatok.
4) gyulladások - ide tartoznak izületi és egyéb fájdalmak
5) lerakódások - ide tartozik az érelmeszesedés és a köszvény.
6) fekélyek
7) degeneratív betegségek - ide tartozik a csontritkulás és a rák.
A négyes fokozatú, gyulladásos, savasodás okozta betegségek (fekélyek, ízületi bántalmak), bizonyos hetes fokozatú, degeneratív savbetegségek, úgymint a rákos betegségek is (leukémia, csontvelőrák, nyirokdaganat) az elmúlt években egyre elterjedtebbek. Az egyes, illetve a kettes fokozatú savasodás okozta betegségek (a belső elválasztással kapcsolatos betegségek, krónikus fáradtság, premenstruációs szindróma) száma szintén megszaporodott.
Mi az oka ezeknek?
A legtöbb tudós szerint a környezetbe juttatott anyagokra vezethető vissza a legtöbb ilyen probléma, ami azt jelenti, hogy mi magunk okozzuk ezeket a betegségeket.
Miért felelősek a környezeti savas méreganyagok (toxinok)?
A bizonyítékok azt mutatják, hogy többféle sav hat együtt, illetve működik együtt, mintegy kvázi-járványt okozva.
Abban általános az egyetértés, hogy az étrendünkben, életmódunkban évtizedek óta lejátszódó drasztikus változások - gondolok itt a savasító, silány minőségű élelmiszerekre, és más alacsony tápértékű savasító ételekre -, szintén jelentősen hozzájárulnak a problémához. Ilyen drasztikus változást hozott az étel-adalékanyag vagy édesítőszer: az MSG (nátrium-glutamát), másnéven E621. Az MSG savasít. Az MSG megemeli a glutamát nevű aminosav mennyiségét az agyban, ami roncsolja, pusztítja az idegsejteket.
Miközben sokan megpróbálják elkerülni az MSG-t, addig az élelmiszergyártók elhallgatják az MSG jelenlétét, nem tüntetik fel az élelmiszeren. Az MSG-t gyakran olyan ártatlannak hangzó nevek mögött álcázzák, mint: hidrolizált protein, növényi protein, szója proteinkivonat, szója protein koncentrátum, természetes színezékek, fűszerek, enzimek, autolizált élesztőkivonat, leveskocka, levesalap és karragén stabilizátor.
Fontos felismernünk, hogy az MSG-t tartalmazó ételek fogyasztásával, a vérben a savasító glutamát szintje 19-30-szoros mértékben emelkedik a normális szint fölé. Ez az emelkedés megzavarja az agy működését és megbetegíti azt.
Ha az MSG-t kombináljuk a savas oltóanyagokkal, amelyek szintén fermentációt (erjedést) okoznak az agyban, az étrendünkben előforduló savak pusztító hatása az agy működésére elkerülhetetlen lesz. Ez különösen azokra a vakcinákra igaz, amelyek higanyt tartalmaznak; ilyen például az influenza elleni oltóanyag.
Az amerikaiak hatalmas mennyiségű cukrot fogyasztanak, főleg az édesített italokban, például a kólában, ez pedig elsavasítja az agyat. Egy 3 és fél literes kóla 9 evőkanálnyi cukrot tartalmaz, a pH értéke pedig 2,5 - nagyon erősen savas. Az oxigénelvonó potenciálja pedig 450 mV, ami azt jelnti, hogy ez 10.000-szer jobban savasítja a vért, mint a tiszta víz. 1974 óta a kólafogyasztás megduplázódott, még az idősebbek körében is. A diétás kólák sem jelentenek megoldást, hiszen a diétás italok tele vannak az aszpartam nevű mesterséges édesítőszerrel. Az aszpartam egy erőteljes idegméreg, ami savas formaldehidként halmozódik fel az agyban.
A rendkívül savas ételek a következők: kukorica, mogyoró, mogyoróolaj, szójaszósz, minden állati fehérje, húsok, az összes tejtermék, természetes cukrot tartalmazó ételek és a szénhidrátok (kenyér, tészta). A felsoroltak mind jelentősen beavatkoznak az agyi működésbe. Ezek számos egészségügyi problémához vezethetnek, úgymint álmatlanság, szorongás, pánikrohamok, kényszerítő-kényszeres viselkedés, harag, erőszakosság, öngyilkosság, illetve bűnözői magatartás.
Csak egyetlen egy betegség, egyetlen egy kór létezik, ez pedig a vér elsavasodása, ezzel pedig a szövetek elsavasodása. Az elsavasodás a felfordult életmódnak, étkezésnek és gondolkodásnak köszönhető. Ha pedig egyetlen betegség van, akkor erre csak egyféle gyógymód, egyféle kezelés létezik: a szervezet lúgos állapotának fenntartása lúgos étrenddel. Ez ennyire egyszerű.
Dr. Robert O. Young