Gyömbéres-citrusos csirkecomb recept elkészítés
A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 9 G
4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 30 PERC
A citrom kellemes, friss savanykás ízt ad ennek a gyömbérmártásnak. Igen kedvező hatással bír az egészségre. Használják méregtelenítésre, a gyomorégés csillapítására, és a magas húgysavszinttel járó betegségek, mint a köszvény kezelésére. A citrom rendkívül gazdag C-vitaminban, és az Amerikai Diabétesz Társaság is ajánlja a fogyasztását, mert vízben oldódó rosttartalma segít stabilizálni a vércukor-szintet.
4 csontos, lebőrözött csirkecomb
1 evőkanál reszelt friss gyömbér
Tengeri só
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1/2 citrom leve és reszelt héja
1/2 narancs leve és reszelt héja
2 evőkanál méz
1 evőkanál csökkentett nátriumtartalmú szójaszósz
Csipetnyi csilipaprika-pehely
1 evőkanál apróra vágott friss korianderlevél
I. Dörzsöljük be a csirkecombokat a gyömbérrel, és enyhén sózzuk,
2. Tegyünk egy nagy serpenyőt a tűzre közepes lángon, és öntsük bele az olajat.
3. Pirítsuk barnára a csirkecombokat egyszer átfordítva őket (kb. 10 perc).
4. Amíg a csirke pirul, kis tálban keverjük össze a citrom levét és héját, a narancs levét és héját, a mézet, a szójaszószt és a paprikapelyhet.
5. Öntsük a citrusos keveréket a serpenyőbe, fedjük le, és vegyük takarékra a lángot.
6. Pároljuk, amíg a csirke át nem fő (kb. 20 perc), ha a serpenyő nagyon szárazzá válna, tegyünk bele néhány evőkanál vizet.
7. Korianderlevéllel díszítve tálaljuk.
Kalóriatartalom adagonként: 121 kcal; teljes zsírtartalom: 5 g; koleszterin: 34 mg; nátrium: 287 mg; teljes szénhidráttartalom: 9 g; cukor: 9 g; rost: 0 g; fehérje: 9 g