Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Kávéval és zöldfűszerekkel pácolt steak - Főételek – marhahúsból

Kávéval és zöldfűszerekkel pácolt steak - Főételek – marhahúsból

 

Kávéval és zöldfűszerekkel pácolt steak elkészítés

 

SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 0 G

4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC, PLUSZ 2 ÓRA PÁCOLÁS / FŐZÉSI IDŐ: 10 PERC


A kávé furcsa hozzávalónak tűnhet egy húspácban, de tökéletes, ha szeretjük az enyhén füstös ízt, és nem akarunk ennek érdekében vegyszereket, például folyékony füstöt használni. Használhatunk hideg kávét is, ez esetben ne öntsük ki a reggeliről megmaradt lefőzött feketét. A kávébab helyett egyszerűen használjunk 1 csésze kávét, és a következő lépésben adjuk az ételhez az olajjal és az ecettel együtt.

 

1/4 csésze kávébab
2 teáskanál lereszelt fokhagyma
2 teáskanál apróra vágott friss rozmaring
2 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű
1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál almaborecet
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1/2 kg hasaalja steak, a látható zsír levágva

 

1. Tegyük a kávébabot, a fokhagymát, a rozmaringot, a kakukkfüvet és a fekete borsot kávédarálóba vagy konyhai robotgépbe, és pulzáló funkcióval aprítsuk durvára.
2. Tegyük a kávés keveréket visszazárható műanyag zacskóba, öntsük hozzá az ecetet és az olajat. Rázzuk meg, hogy összekeveredjenek a hozzávalók.
3. Tegyük bele a hasaalja steaket, és préseljük ki a levegőt a tasakból. Zárjuk le. Pácoljuk a steaket a hűtőszekrényben legalább 2 órán át, néha átfordítva a tasakot.
4. Melegítsük elő a grillsütőt. Béleljünk ki egy tepsit alufóliával.
5. Vegyük ki a steaket a tasakból, és öntsük ki a páclevet.
6. Tegyük a steaket a tepsibe, és süssük a kívánt mértékig, a közepesen átsült húst oldalanként kb. 5 perc alatt készül el.
7. Pihentessük a steaket 10 percig, mielőtt átlósan vékony csíkokra vágnánk.
8. Tálaljuk vegyes zöldsalátával vagy a kedvenc köretünkkel.


TIPP A HOZZÁVALÓKHOZ: Semmi sem hasonlítható a frissen őrölt kávé illatához — még ha nem is fogyasztjuk rendszeresen. Válaszunk sötét, erőteljes ízű kávébabot ehhez a páchoz, hogy kiemelje a steak ízét.

 


Kalóriatartalom adagonként: 316 kcal; teljes zsírtartalom: 20 g; koleszterin: 61 mg; nátrium: 79 mg; teljes szénhidráttartalom: O g; cukor: 0 g; rost: 0 g; fehérje: 31 g

 

 

blog comments powered by Disqus