Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Lime-os, petrezselymes bárányborda - Főételek – bárányhúsból

Lime-os, petrezselymes bárányborda - Főételek – bárányhúsból

 

Lime-os, petrezselymes bárányborda elkészítés

 

SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 1 G

4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC, PLUSZ 4 ÓRA PÁCOLÁS / FŐZÉSI IDŐ: 10 PERC


A petrezselyem nem csak a díszítést szolgálhatja, amit aztán a tányérunk szélére kotrunk. Tápanyagokkal teli fűszernövény ez, amelyet sokfajta konyhában használnak évszázadok óta. A petrezselyem a flavonoidok, például a luteolin, a és C-vitamin, a folsav és a vas csodálatos forrása. Rendszeres fogyasztásával védhetjük a szervezetünket a stroke, a szívproblémák, a rák és a reumás ízületi gyulladás ellen. A lime-os hússzeletekkel a fodros vagy a sima levelű olasz petrezselyem is jól működik.

 

1/4 csésze extraszűz olívaolaj
1/4 frissen facsart lime-lé
2 evőkanál reszelt lime-héj
2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
Csipetnyi tengeri só
Csipetnyi frissen őrölt fekete bors
12 bárányborda (összesen kb. 0,6 kg)

 

1. Egy közepes tálban keverjük össze az olajat, a lime levét és héját, a petrezselymet, a sót és a borsot.
2. Öntsük a páclevet visszazárható műanyag zacskóba.
3. Tegyük a bordákat a tasakba, és préseljünk ki annyi levegőt, amennyit csak lehet, mielőtt lezárnánk a tasakot.
4. Pácoljuk a bárányhúst a hűtőszekrényben körülbelül órán át, többször átfordítva a tasakot.
5. Melegítsük elő a grillsütőt.
6. Vegyük ki a bordákat a tasakból, és rendezzük el alufóliával kibélelt sütőtálban. Öntsük ki a páclevet.
7. Grillezzük a bordákat oldalanként 4 percig, hogy közepesen átsüljenek.
8. Tálalás előtt pihentessük a húst 5 percig.


Kalóriatartalom adagonként: 404 kcal; teljes zsírtartalom: 29 g; koleszterin: 111 mg; nátrium: 100 mg; teljes szénhidráttartalom: 1 g; cukor: 0 g; rost: 0 g; fehérje: 31 g

 

 

blog comments powered by Disqus