Leírás és Paraméterek
Mannavita Kanadai Juharszirup B, 375ml
A Canadian Nutrient szaklap felmérése szerint, a juharszirup tápértéke jóval magasabb a barnacukornál, a cukornál és a méznél.
A juharszirup kevesebb kalóriát tartalmaz (50 kalória / evőkanál), az olyan édesítőszerekhez képest, mint a méz vagy a kukoricaszirup.
A juharszirupban található mangán energiát és esszenciális antioxidánsokat termel az idegek és az agy rendes működéséhez. Egy negyed csésze juharszirup fedezi a szervezet napi mangánszükségletét.
A tiszta juharszirup fedezi a napi cinkszükséglet 18%-át, amely elősegíti az immunrendszer egészséges működését.
Egyéb ásványi anyagokban is gazdag, mint a kálium, a kalcium és a magnézium, amelyek csökkentik a magas vérnyomás és a stroke kockázatát.
A világon több mint 200 juharfajtát tartanak számon, és sok fajta alkalmas a nedv kinyerésére, a juharszirupot elsősorban mégis az Észak-Amerika keleti részén honos cukorjuhar (Acer saccharum) fa nedvéből állítják elő, de alkalmas rá a vörös juhar (Acer rubrum) és a fekete juhar (Acer nigrum) is. Íze és állaga a mézéhez hasonló.
A fa édes nedvét még az őslakos indiánok fedezték fel és alkalmazták a mindennapi étkezésben. Napjainkban a kanadai Québec tartományban készül a legtöbb juharszirup, ami a világtermelés 70-80 százalékát adja.
A tiszta juharszirup természetes édesítőként tökéletesen használható a cukor pótlására. A juharszirup nem színtiszta cukor, hiszen a szukrózon kívül tartalmaz fruktózt és glükózt is. Összetevői ráadásul jóval fontosabbak a szervezet számára!
A juharszirup a cukortól eltérően nem kelti a telítettség érzését, gyorsabban emészthető. Továbbá a cukornál sokkal alacsonyabb a kalóriatartalma, és egyensúlyba hozza a vércukorszintet.
A mesterséges ételízesítőkkel ellentétben a juharszirup nem változtatja meg az ételek ízeit, sokkal inkább kiemeli azt!
Cukrot azonos arányokban nyugodtan helyettesíthetjük juharsziruppal.
Adagolás, Felhasználás naponta: étkezéshez, sütéshez főzéshez
- felbontás után hűtőben tárolandó
- nem tartalmaz színezéket
A juharszirup előnyei
A tiszta juharszirup ízletes és tápláló helyettesítője a klasszikus cukorszirupoknak, mint a kukoricaszirup. A juharszirup néhány jótékony hatása:
Gyulladáscsökkentő: egy, a University of Rhode Island-on végzett kutatás kimutatta, hogy a juharszirup ropogtatnivalókkal, mint a zabpehely segít az olyan gyulladásos betegségek megelőzésében, mint az Alzheimer-kór, a csontritkulás és a rák.
Antioxidánsként hat: ez az igazi édesség tele van egy polifenol nevű növényi anyaggal, amely kiváló antioxidáns. Ha áfonyát és zabpelyhet adunk hozzá, még jobban növelhető az antioxidáns értéke.
Megállítja a korai öregedést: a tiszta juharszirup helyi antioxidánsként viselkedik, ezzel gyógyítva ott, ahol a szabadgyökök és a környezeti ártalmak károkat okoztak. Ezért nagyszerű természetes öregedés gátló szirupként tartják számon.
Táplálja a bőrt: otthon is készíthető arcradír meleg tej és juharszirup egyenlő arányú elkeverésével, ehhez adjunk még zablisztet. Ez a keverék segít a finom rácok és a szarkalábak eltüntetésében. Használjon megfelelő hidratálókrémet az arcradír pakolás lemosása után, hogy ezzel is táplálja bőrét.
Segíti az emésztést: a természetesen sajtolt juharszirup különböző emésztési problémák, mint a puffadás és a túlzott teltségérzet kezelésére is kiválóan alkalmazható. Helyettesítse a cukrokat juharsziruppal és megoldhatja a puffadás problémáját, ezáltal is jó egészségben tudva az emésztőrendszerét.
Erősíti az immunrendszert: Detroitban a Wayne State University kutatói esszenciális tápanyagokat találtak a juharszirupban, mint a mangán és a cink, amelyek erősítik az immunrendszert és ezáltal megelőznek sok gyakori betegséget, mint a megfázás és a láz.
Összetevők: 100% tiszta juharszirup, B osztály.
Mannavita Kanadai Juharszirup B, 375ml 3.970 Ft (bruttó) JUHARSZIRUP KNDIJHSZ