Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Rákpogácsa mézharmat sárgadinnyés salsával - Főételek – Hal - tengergyümölcse

Rákpogácsa mézharmat sárgadinnyés salsával - Főételek – Hal - tengergyümölcse

 

Rákpogácsa mézharmat sárgadinnyés salsával elkészítése

 

SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 18 G

4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC, PLUSZ 1 ÓRA HŰTÉS / FŐZÉSI IDŐ: 10 PERC

A rákpogácsa könnyű, édes, aranyszínű falatok zsír- és kalóriaszegények, miközben magas a fehérje- és B12- vitamin-tartalmuk. rákétel rendszeres fogyasztása támogatja az agyműködést, és véd a szívbetegségek ellen, ám ez a mészhéjú állat emellett sok nátriumot és koleszterint tartalmaz más tengeri ételekhez képest, ezért ne essünk túlzásba!

 

A SALSÁHOZ

1 csésze finomra aprított mézharmat sárgadinnye
1 finomra aprított zöldhagyma, a fehér és zöld részével együtt
1 kimagozott, finomra aprított piros kaliforniai paprika
1 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű
Csipetnyi tengeri só
Csipetnyi frissen őrölt fekete bors


A RÁKPOGÁCSÁHOZ
Kb. 1/2 kg rákhús megtisztítva és lecsöpögtetve
1/4 csésze finomra vágott lila hagyma
1/4 csésze panko kenyérmorzsa
1 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 tojás
1/4 csésze teljes kiőrlésű liszt
Letapadást gátló főzőspray

 

 

A SALSA ELKÉSZÍTÉSE
1. Kis tálban keverjük össze a sárgadinnyét, a zöldhagymát, a kaliforniai paprikát és a kakukkfűvet.
2. sózzuk, borsozzuk a salsát, és tegyük félre.


A RÁKPOGÁCSA ELKÉSZÍTÉSE
1. Közepes edényben keverjük össze a rákhúst, a hagymát, a kenyérmorzsát, a petrezselymet, a citromhéjat és a tojást.
2, Osszuk 8 egyenlő részre a rákhúsos keveréket, és formáljunk belőlük kb. 2 cm vastag pogácsákat.
3. Hűtsük a rákpogácsákat a hűtőszekrényben legalább 1 órán keresztül, hogy megszilárduljanak.
4. Forgassuk a lehűtött rákpogácsákat a lisztbe, és rázzuk le felesleget.
5. Tegyünk nagy serpenyőt a tűzre közepes lángon, és vékonyan fújjuk be az alját a főzőspray-vel.
6. Süssük a rákpogácsákat aranybarnára, egyszer átfordítva, oldalanként kb. 5 percig.
7. Melegen, a salsával tálaljuk.

 


TIPP A FŐZÉSHEZ: A rákpogácsa jól fagyasztható, ezért bátran készítsünk kétszeres mennyiséget, hogy később is élvezhessük. zsírpa- pírlapok között, zárható edényben fagyasszuk le maximum 1 hónapra.

 


Kalóriatartalom adagonként: 236 kcal; teljes zsírtartalom: 3 g; koleszterin: 137 mg; nátrium: 767 mg; teljes szénhidráttartalom: 18 g; cukor: 6 g; rost: 2 g; fehérje: 32 g

 
blog comments powered by Disqus