Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Reggeli - Brokkolis-sajtos reggeli felfújt

Reggeli - Brokkolis-sajtos reggeli felfújt

 

Brokkolis-sajtos reggeli felfújt elkészítés

 

A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 5 G

A FŐRE/ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 40 PERC


A brokkoli csökkentheti a koleszterinszintet, mivel képes megkötni az epesavakat, így segít a szervezetből kiüríteni ezeket. A brokkoli hatékony méregtelenítő, segíti a rák elleni védekezést, és erősíti az immunrendszert. Keressünk erős szárakon álló virágokat, amelyek nem sárgulnak vagy nedvesek.

2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 csésze felszeletelt csiperkegomba
½  apróra vágott vöröshagyma
1 teáskanál lereszelt fokhagyma
8 nagy tojás
¼  csésze zsírszegény tej
1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
1 csésze apróra vágott zsírmentes cheddar sajt
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors 

 

1. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra.

2. Tegyünk egy nagy, hőálló sütőtálat a tűzre közepes lángon, és öntsük bele az olivaolajat.

3. Dinszteljük a gombát, a hagymát és a fokhagymát, amíg meg nem puhulnak (kb. 5 perc).

4. Adjuk hozzá a brokkolit, és dinszteljük 5 percig

5. Kisebb tálban keverjük habosra a tojást, a tejet és a bazsalilkomot

6. Vegyük le a sütőtálat a tűzről és öntsük a tojásos keveréket egyenletesen a zöldségekre.

7. Szórjuk a sajtot a felfújtra, és fedő nélkül süssük addig, amíg a tojás fel nem fúvódik (kb. 30 perc).

8. Sózzuk, borsozzuk. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.

 

Kalóriatartalom adagonként: 285 kcal; teljes zsírtartalom:19 g: koleszterin: 42 mg; nátrium: 342 mg; teljes szénhidráttartalom: 5 g; cukor: 3 g; rost: 1 g fehérje: 21 g

 

 

blog comments powered by Disqus