Brokkolis-sajtos reggeli felfújt elkészítés
A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 5 G
A FŐRE/ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 40 PERC
A brokkoli csökkentheti a koleszterinszintet, mivel képes megkötni az epesavakat, így segít a szervezetből kiüríteni ezeket. A brokkoli hatékony méregtelenítő, segíti a rák elleni védekezést, és erősíti az immunrendszert. Keressünk erős szárakon álló virágokat, amelyek nem sárgulnak vagy nedvesek.
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 csésze felszeletelt csiperkegomba
½ apróra vágott vöröshagyma
1 teáskanál lereszelt fokhagyma
8 nagy tojás
¼ csésze zsírszegény tej
1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
1 csésze apróra vágott zsírmentes cheddar sajt
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
1. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra.
2. Tegyünk egy nagy, hőálló sütőtálat a tűzre közepes lángon, és öntsük bele az olivaolajat.
3. Dinszteljük a gombát, a hagymát és a fokhagymát, amíg meg nem puhulnak (kb. 5 perc).
4. Adjuk hozzá a brokkolit, és dinszteljük 5 percig
5. Kisebb tálban keverjük habosra a tojást, a tejet és a bazsalilkomot
6. Vegyük le a sütőtálat a tűzről és öntsük a tojásos keveréket egyenletesen a zöldségekre.
7. Szórjuk a sajtot a felfújtra, és fedő nélkül süssük addig, amíg a tojás fel nem fúvódik (kb. 30 perc).
8. Sózzuk, borsozzuk. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.
Kalóriatartalom adagonként: 285 kcal; teljes zsírtartalom:19 g: koleszterin: 42 mg; nátrium: 342 mg; teljes szénhidráttartalom: 5 g; cukor: 3 g; rost: 1 g fehérje: 21 g