Fűszeres paradicsom smoothie elkészítés
A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 12 G
2 FÖRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 5 PERC
Próbáljunk a lehető legkevesebb hozzávalóból álló, alacsony sótartalmú paradicsomlevet találni, hogy a fűszerezése ne nyomja el a többi zöldség ízét. Ha több időnk van, némi apróra vágott friss paradicsomból, uborkából vagy akár egy kis jalapeñóból álló feltétet is rakhatunk rá. .
1 csésze paradicsomlé
2 kockára vágott paradicsom
¼ kigyóuborka
1 citrom leve
1 teáskanál csípős szósz
4 jégkocka
1. Tegyük a paradicsomlevet, a paradicsomot, az uborkát, a citromlét, a csípős szászt és a jégkockákat a turmixgépbe, és keverjük simára.
2. Töltsük két pohárba, és tálaljuk.
TIPP A HOZZÁVALÓKHOZ: A csípős szósz nagy választékot fed le a
tabascóról a titkos házi készítésű, habanero csilipaprikával készült
keverékig. A választásunkat az határozza meg, hogy mennyire bírjuk a csípős ízt. így akár teljesen ki is hagyhatjuk
Kalóriatartalom adagonként: 53 kcal; teljes zsírtartalom: 0 g: koleszterin: 0 mg;
nátrium: 11 mg: teljes szénhidrát tartalom: 12 g, cukor: 7 g; rost: 3 g; fehérje: 2 g