Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Reggeli - Korpás-almás muffin

Reggeli - Korpás-almás muffin

 

Korpás-almás muffin elkészítés

 

A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 19 G

18 MUFFIN / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC / SÜTÉSI IDŐ: 20 PERC


A korpás muffinokról elterjedt, hogy szárazak és íztelenek, de ezek az enyhén fűszeres sütemények az almadaraboktól szaftosak és a vaníliától aromásak lesznek. Remekül le is fagyaszthatók, tehát készítsünk kétszeres mennyiséget, így akkor is lesz tápláló reggelink, ha futnunk kel reggel. A reggelit sohase hagyjuk ki, mert nagy hatással van a vércukorszintünkre.

2 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 csésze búzakorpa
13 csésze por állagú édesítőszer
1 evőkanál sütőpor
2 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál őrölt gyömbér
4 teáskanál őrölt szerecsendió
Csipetnyi tengeri só
2 tojás
1 és 2 csésze zsírszegény tej, szoba-hőmérsékletű
/2 csésze olvasztott kókuszzsír
2 teáskanál tiszta vaníliakivonat
2 hámozott, kimagozott, kockára vágott alma

1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
2. Béleljünk ki 18 muffinformát papírral, és tegyük félre.
3. Nagy tálban keverjük össze a lisztet, a korpát, az édesítőszert, a sütőport, a fahéjat, a gyömbért, a szerecsendiót és a sót.
4. Kisebb tálban keverjük habosra a tojást, a tejet, a kókuszzsírt és a vaníliát.
5. Adjuk a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, és éppen csak addig keverjük, amíg elvegyülnek.
6. Keverjük a tésztához az almát, és egyenlő arányban kanalazzuk a masszát a muffinformákba.
7. A muffinokat tűpróbáig süssük (kb. 20 perc).
8. Hagyjuk őket teljesen kihűlni, majd tálaljuk.
9. A maradék muffinokat lezárt dobozban 3 napig tárolhatjuk a hűtőszekrényben, de a fagyasztóban akár 1 hónapig is elállnak.


Kalóriatartalom adagonként: 160 kcal; teljes zsírtartalom: 7 g; koleszterin: 24 mg; nátrium: 20 mg; teljes szénhidráttartalom: 19 g; cukor: 6 g; rost: 3 g fehérje: 4 g

 

 

blog comments powered by Disqus