Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Reggeli - Krémes zöld smoothie

Reggeli - Krémes zöld smoothie

 

Krémes zöld smoothie elkészítés

 

A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 20G

2 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 5 PERC


A mandulatej friss, finom íze tökéletes a smoothie-khoz,

A többi hozzávaló íze is kiemelkedik, különösen a savanykás zöldalmáé. A cukorbetegeket támogató szervezetek a nem tejből készült vagy zsírszegény tejtermékeket javasolják, és a mandulatej rendelkezik a nem tejalapú italok közül a legjobb tápértékprofillal. A mandulatej koleszterinmentes, alacsony nát-rium- és kalóriatartalmú, és gazdag A-, B-, D- és E-vitaminban.

 

2 csésze apróra tépkedett fodros kel
½  felkockázott avokádó
1 közepes (kb. 150 g) Granny Smith alma héjastul,kimagozva és apróra vágva
1 csésze édesítetlen mandulatej
1/4 csésze 2 százalékos natúr görög joghurt
3 jégkocka

 


1. Tegyük a fodros kelt, az avolkádót, az almát, a mandulatejet, a joghurtot és a jégkockálcat turmixgépbe, és keverjük addig, amíg sima és sűrű lesz.

2. Töltsük két pohárba, és tálaljuk.


TIPP A TÁPANYAGOKHOZ: Az almahéj tele van rosttal – a gyümölcs tartalmának több mint 50 százaléka -,valamint a vitamintartalom legalább 25 százaléka itt található. A héjban szintén található quercetin, egy antioxridáns, ami segíti a memória védelmét és javítja a légzést.


Kalóriatartalom adagonként: 180 kcal; teljes zsírtartalom: 7 g; koleszterin: 6 mg;
nátrium: 110 mg: teljes szénhidráttartalom: 20 g; cukor: 12 g; rost: 4 g; fehérje: 8 g

 

blog comments powered by Disqus