Nyári zöldséges rántotta elkészítés
A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 4 G
4 FŐRE/ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC/ FŐZÉSI IDŐ: 10 PERC
Az egyik legjobb módja annak, hogy biztosan kiegyensúlyozott és teljes legyen az étrendünk, az, ha sok, különféle színű zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk mindennap. Így itt is váltogathatjuk a hozzávalókat, de semmiképpen ne legyen egyszínű a palettánk.
1 teáskanál extraszűz olivaolaj
1 finomra vágott zöldhagyma, a fehér és zöld részével együtt
½ kimagozott és apróra vágott sárga kaliforniai paprika
2 felkockázott cukkini
8 nagy felvert tojás
1 kimagozott, kockára vágott paradicsom
2 teáskanál apróra vágott friss oregánó
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
- Tegyünk egy nagy serpenyőt a tűzre közepes lángon, és öntsük bele az olivaolajat.
- Adjuk hozzá a zöldhagymát, a kaliforniai paprikát és a cukkinit, és dinszteljük kb. 5 percig
- Öntsük hozzá a tojást, és fakanál vagy spatula segítségével kevergessük, amíg a keverék besűrűsödik és megszilárdul, a tojás pedig átsül (kb. 5 perc).
- Szórjuk a serpenyőbe a paradicsomot és az oreganót, és keverjük össze.
- Sózva, borsozva tálaljuk.
Kalóriatartalom adagonként: 173 kcal; teljes zsírtartalom: 11 g: koleszterin: 432 mg; nátrium: 156 mg; teljes szénhidráttartalom: 4 g; cukor: 2 g; rost: 1 g fehérje: 13 g