Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Reggeli - Nyári zöldséges rántotta

Reggeli  - Nyári zöldséges rántotta

 

Nyári zöldséges rántotta elkészítés

 

A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 4 G

4 FŐRE/ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC/ FŐZÉSI IDŐ: 10 PERC

 


Az egyik legjobb módja annak, hogy biztosan kiegyensúlyozott és teljes legyen az étrendünk, az, ha sok, különféle színű zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk mindennap. Így itt is váltogathatjuk a hozzávalókat, de semmiképpen ne legyen egyszínű a palettánk.

 

1 teáskanál extraszűz olivaolaj

1 finomra vágott zöldhagyma, a fehér és zöld részével együtt

½  kimagozott és apróra vágott sárga kaliforniai paprika

2 felkockázott cukkini

8 nagy felvert tojás

1 kimagozott, kockára vágott paradicsom

2 teáskanál apróra vágott friss oregánó

Tengeri só

Frissen őrölt fekete bors

 

  1. Tegyünk egy nagy serpenyőt a tűzre közepes lángon, és öntsük bele az olivaolajat.
  2. Adjuk hozzá a zöldhagymát, a kaliforniai paprikát és a cukkinit, és dinszteljük kb. 5 percig
  3. Öntsük hozzá a tojást, és fakanál vagy spatula segítségével kevergessük, amíg a keverék besűrűsödik és megszilárdul, a tojás pedig átsül (kb. 5 perc).
  4. Szórjuk a serpenyőbe a paradicsomot és az oreganót, és keverjük össze.
  5. Sózva, borsozva tálaljuk.


Kalóriatartalom adagonként: 173 kcal; teljes zsírtartalom: 11 g: koleszterin: 432 mg; nátrium: 156 mg; teljes szénhidráttartalom: 4 g; cukor: 2 g; rost: 1 g fehérje: 13 g 

 

 

blog comments powered by Disqus