Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Reggeli - Ratatouille-ban sült tojás

Reggeli - Ratatouille-ban sült tojás

 

Ratatouille-ban sült tojás  elkészítés 

 

A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 13 G

4 FŐRE/ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 PERC/ FŐZÉSI IDŐ: 50 PERC


Ha sütőben, illatos zöldségraguban sütjük, az ízek újabb rétegével ajándékozza meg a tojást, mivel közben magába szívja a zöldfűszerek és a paradicsom esszenciáját. Ez az étel nem csak ráérős reggeliként, de bőséges ebédként vagy könnyű vacsoraként is tökéletesen megállja a helyét. 

 

2 teáskanál extraszűz olívaolaj
½  finomra vágott vöröshagyma
2 teáskanál lereszelt fokhagyma
½  kisebb, meghámozott és felkockázott padlizsán
1 felkockázott zöld cukkini
1 felkockázott sárga cukkini
1 kimagozott és felkockázott piros kaliforniai paprika
3 kimagozott, apróra vágott paradicsom
1 evőkanál apróra vágott friss oregánó
1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
Csipetnyi csilipaprika-pehely
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
4 nagy tojás 

 

1.Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra.

2. Tegyünk egy hőálló sütőtálat a tűzre közepes lángon, és öntsük bele az olívaolajat.

3. Dinszteljük üvegesre a hagymát es a fokhagymát (kb. 3 Adjuk hozzá a padlizsánt, és pároljuk kb. 10 percig, néha megkevergetve.  Adjuk hozzá a cukkinit és a paprikát, és pároljuk 5 percig.

4. Vegyük takarékra a lángot, és fedjük le a tálat. Főzzük addig amíg a zöldségek megpuhulnak (kb. 15 perc).

5. Keverjük hozzá a paradicsomot, az oregánót, a bazsalikomot, a csilipaprika-pelyhet, és főzzük még 10 percig. Fűszerezzük a ratatouille-t sóval és borssal.


6. Kanállal vájjunk négy mélyedést az ételbe. Minden mélyedésbe üssünk egy-egy tojást.


7. Tegyük a sütőtálat a sütőbe, és süssük, amíg a tojások meg nem szilárdulnak (kb. 5 perc).


8. Vegyük ki a tálat a sütőből. Sok zöldséggel együtt tálaljuk a tojást.

TIPP A FŐZÉSHEZ: A ratatouille-t előre is megfőzhetjük, és a hűtőben tárolhatjuk, amíg elkészítjük vele ezt a reggelit. A tűzhelyen, sütőtálban melegítsük fel a ratatouille-t, amig tűzforró nem lesz, majd süssük meg a tojásokat a keverékben.


Kalóriatartalom adagonként: 165 kcal; teljes zsírtartalom: 8 g; koleszterin: 211 mg; nátrium: 98 mg: teljes szénhidráttartalom: 13 g; cukor: 7 g; rost: 4 g; fehérje: 9 g 

 

 

blog comments powered by Disqus