Répás-körtés smoothie elkészítés
A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 19 G
2 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC
Az élelmi rost fontos a testsúly szinten tartásában és a vércukorszint szabályozásában. A körte ugyanakkor gazdag rézben, C- és K-vitaminban, ami segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot, és véd a degeneratív betegségekkel szemben.
2 meghámozott és lereszelt sárgarépa
1 érett, kimagozott és apróra vágott körte, héjastul
2 teáskanál friss lereszelt gyömbér
1 lime leve és reszelt héja
1 csésze víz
¼ teáskanál őrölt fahéj
¼ teáskanál őrölt szerecsendió
1. Tegyük a sárgarépát, a körtét, a gyömbért, a lime levét és héis
vizet, a fahéjat és a szerecsendiót a turmixgépbe, és keverjük simárn
TIPP A TÁPANYAGOKHOZ: A györmbér leggyakrabban az emésztési panaszok enyhítése kapcsán jut eszünkbe, de emellett elősegíti a sejtek glükózfelvételét, így nő a szervezet érzékenysége az irzulinra, és csökken az inzulin-, a triglicerid- és a koleszterinszint.
Kalóriatartalom adagonként: 82 kcal; teljes zsírtartalom: 0 g; koleszterin: 0 mg:
nátrium: 43 mg, teljes szénhidráttartalom: 19 g: cukor: 11 g; rost: 4 g: tehene: 1g