Reggeli - Szilvás smoothie elkészítése
A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 26 G
2 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 5 PERC
Bármilyen szilva finom lesz ebben a receptben, de ha választhatunk, az édes, lédús, fekete szilva a legjobb. A szilva gazdag antioxidánsokban, például neoklorogén és klorogén savakban, amelyekről kimutatták, hogy megelőzik vagy minimalizálják a sejtek oxigén miatti károsodását. A szilva segít növelni a vas felszívódását, mivel kiváló C-vitamin-forás.
4 érett, kimagozott szilva (240 g)
1 csésze zsírszegény tej
170 gramm 2 százalékos natúr görög joghurt
4 jégkocka
¼ teáskanál őrölt szerecsendió
1. Tegyük a szilvát, a tejet, a joghurtot, a jégkockát és a szerecsendiót turmixgépbe, és keverjük simára.
2. Töltsük két pohárba és tálaljuk.
nátrium: 123 mg; teljes szénhidráttartalom: 26 g; cukor: 22 g; rost: 2 g; fehérje: 10 g