Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Tenger gyümölcsei ragu - Főételek – Hal - tengergyümölcse

Tenger gyümölcsei ragu - Főételek – Hal - tengergyümölcse

 

Tenger gyümölcsei ragu elkészítés

 

SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 19 G

6 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI 1Dó: 20 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 30 PERC


A ragu számos összetevőből készül, a fő fehérjeforrástól a zöldfűszereken át a zöldségekig. Minden összetevő hozzátesz valamit a kész ételhez, és a szerény szárzeller sem kivétel. A zeller a kálium, a kalcium, a kumarinok, a magnézium és a C-vitamin forrása. Ez a ropogós zöldség csökkentheti a vérnyomást, ami hasznos lehet a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők esetében. A zeller segít védekezni a rák ellen, és erősíti az immunrendszert. Mindenképpen fogyasszuk el a leveles végét is, az extra íz és a tápláló hatás kedvéért.

 

1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 apróra vágott vöröshagyma
2 teáskanál lereszelt fokhagyma
3 apróra vágott szárzeller
2 meghámozott és felaprított sárgarépa
1 (780 grammos) konzerv nátriummentes, felkockázott paradicsom,
3 csésze alacsony nátrium-tartalmú csirkehúsalaplé
1/2 csésze kagylóié
1/4 csésze száraz fehérbor
2 teáskanál apróra vágott friss bazsalikom
2 teáskanál apróra vágott friss oregánó
2 (115 grammos) tőkehal- filé, kb. 2,5 cm-es darabokra vágva
Kb. 1/2 kg kagyló, lesúrolva, szakállától megtisztítva
225 gramm (16-20 darab) garnéla, a páncél, a tápcsatorna és a farok nélkül, négybe vágva
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem

 

1. Tegyünk nagy lábast a tűzre közepes lángon, és öntsük bele az olívaolajat.
2. Dinszteljük a hagymát és a fokhagymát, amíg üvegessé és puhává nem válnak (kb. 3 perc).
3. Keverjük hozzá a zellert és a sárgarépát, és pároljuk további 4 percig.
4. Keverjük hozzá a paradicsomot, a csirkehúsalaplevet, a kagylólevet, a fehérbort, a bazsalikomot és az oregánót.
5. Forraljuk fel a mártást, aztán vegyük takarékra a lángot. Lassú tűzön, gyöngyözve főzzük 15 percig.
6, Tegyük bele a halat és a kagylót, fedjük le, és főzzük, amíg a kagylók kinyílnak (kb. 5 perc).
7. Dobjunk ki minden kagylót, amely nem nyílt ki. Tegyük a garnélát a lábasba, és fehéredésig főzzük, kb. 2 percig.
8. Sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott petrezselyemmel díszítve tálaljuk.


Kalóriatartalom adagonként: 260 kcal; teljes zsírtartalom: 7 g; koleszterin: 103 mg; nátrium: 577 mg; teljes szénhidráttartalom: 19 g; cukor: 7 g; rost: 2 g; fehérje: 28 g

 
blog comments powered by Disqus