Tortilla csirkével - zöldségekkel elkészítés
A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 45
4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 20 PERC
A tortillatekercsek segítségével kellemesen izgalmas formában fogyaszthatunk sokféle egészséges hozzávalót, és nagyon hasznosak, ha idő szűkében vagyunk. A töltelékek itt leírt kombinációjának jót tehet egy teáskanál apróra vágott friss bazsalikom, vagy napon szárított paradicsommal készült pesto, amivel megkenhetjük a tortillát. A zöldségeket is átforgathatjuk a pestóban, mielőtt megsütnénk őket, az intenzívebb ízesítés kedvéért. Keressünk alacsonyabb szénhidráttartalmú tortillát, amit könnyen beilleszthetünk az étrendünkbe.
2 kisebb, ½ cm-es szeletekre vágott padlizsán
1 kimagozott, 2 és 2 cm-es csíkokra vágott piros kaliforniai paprika
1 közepes, hosszában csíkokra vágott cukkini
2 kisebb, szeletekre vágott lila hagyma
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
2 (226 grammos) főtt csirkemell, szeletekre vágva
4 teljes kiőrlésű tortilla
1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
2. Béleljünk ki egy tepsit alufóliával, és tegyük félre.
3. Egy nagyobb tálban forgassuk össze a padlizsánt, a kaliforniai paprikát, a cukkinit és a lila hagymát az olívaolajjal.
4. Tegyük a zöldségeket a tepsibe, és enyhén sózzuk, borsozzuk.
5. Süssük a zöldségeket, amíg megpuhulnak, és kissé megpirulnak (kb. 20 perc).
6. Osszuk négyfelé a zöldségeket és a csirkehúst.
7. Tekerjük a csirkehúst és a zöldségeket a tortillába, és tálaljuk.
TIPP A FŐZÉSHEZ: A főtt csirkemell nagyon praktikus szendvicsekhez, levesekhez és más ételekhez, így hét elején jó ötlet lehet több
adagot is sütni. A csirkemell 3-4 napig áll el a hűtőszekrényben, ha teljesen kihűtve tesszük el.
Kalóriatartalom adagonként: 501 kcal; teljes zsírtartalom: 25 g; koleszterin: 46 mg; nátrium: 730 mg; teljes szénhidráttartalom: 45 g; cukor: 4 g; rost: 3 g; fehérje: 20 g