Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Vegetáriánus hárombabos csili

Vegetáriánus hárombabos csili

 

Vegetáriánus hárombabos csili elkészítés 

 

SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 45 G

8 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 1 ÓRA


Ez a csili nagyon izgalmas étel. Minden kanálnyi tele van babbal, paradicsommal, fűszerekkel és zöldségekkel. Ez a mennyiség bőven elég vacsorára és másnap ebédre, vagy kétnapi ebédre. A csilit akár teljes kiőrlésű tortillachipsre is kanalazhatjuk, és laktató rágcsálnivalóként szolgál.

 

1 teáskanál extraszúz olívaolaj
1 apróra vágott vöröshagyma
1 kimagozott és felkockázott piros kaliforniai paprika
1 kimagozott és felkockázott zöld kaliforniai paprika
2 teáskanál lereszelt fokhagyma
(800 grammos) konzerv alacsony nátriumtartalmú darabolt paradicsom
(425 grammos) konzerv nátriummentes feketebab, leöblítve és lecsepegtetve
(425 grammos) konzervnátriummentes vörös vesebab, leöblítve és lecsepegtetve
(425 grammos) konzerv nátriummentes haricot bab, leöblítve és lecsepegtetve
2 evőkanál csilipor
2 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1/4 teáskanál csilipaprikapehely

 

1. Tegyünk nagy lábast közepes lángon a tűzre és öntsük bele az olajat.
2. Dinszteljük a hagymát, a piros és a zöld kaliforniai paprikát, a fokhagymát, amíg a zöldségek meg nem puhulnak (kb. 5 perc).
3. Adjuk hozzá a paradicsomot, a fekete babot, a vörös vesebabot, a haricot babot, a csiliport, a köményt, a koriandert és a csilipaprika-pelyhet.
4. Forraljuk fel a csilit, majd vegyük takarékra a lángot.
5. Lassú tűzön főzzük, időnként megkevergetve, legalább 1 órán át.
6. Forrón tálaljuk.


TIPP A FŐZÉSHEZ: A csili íze másnapra lesz a legjobb, miután a fúszereknek volt idejük összeérni, így amikor csak lehet, készítsük el
ezt az ételt előző nap.


Kalóriatartalom adagonként: 507 kcal; teljes zsírtartalom: 28 g; koleszterin: 0 mg; nátrium: 15 mg; teljes szénhidráttartalom: 45 g; cukor: 4 g; rost: 17 g; fehérje: 15 g

 

 

 
blog comments powered by Disqus