Gluténmentes saláta recept: Alga, Quinoa Saláta elkészítés
Az egészséges táplálkozás egyik titka, készítsél olyan salátákat ami tele van egészséges vitaminokkal tápanyagokkal.
Superfood : Alga komplex, Quinoa, goji bogyókkal, édesköménnyel, és aprított kókusszal
Az alga komplex, quinoa tartalmaz gazdagon C-vitamint, vasat, magnéziumot, fehérjét, E-vitamint, B-komplex vitaminokat és oldható és oldhatatlan diétás rostokat. Az édeskömény támogatja az egészséges emésztést, az uborka hidratálást biztosít, a kókusz gyulladáscsökkentő és gombaellenes, goji bogyókat vas és C-vitamint tartalmaz.
Készítési idő: 15 perc
Főzési idő: 20 perc (quinoa készítéséhez)
Teljes idő: 35 perc
Hozzávalók: 2 csésze quinoa, elkészítve
1 evőkanál. Imunex alga por (kapszulát szétszedve)
1 lime lé - ízlés szerint
2 evőkanál. Kókuszdió-aminosav
1 uborka, vékonyan szeletelve
1 teáskanál. Rózsaszín himalájai tengeri só
1 édeskömény, vékonyan szeletelve
1/4 csésze szárított goji bogyó
1/4 csésze nyers, aprított, cukrozatlan kókuszpelyheket
Elkészítés:
2 csésze szárított quinoa-t néhány órára, vagy egy éjszakán hagyja ázni. Jól öblítse le, és adj hozzá 4 csésze forró vizet egy nagy edénybe. Csökkentsd a hőt, és párold 10-15 percig, sűrű kevergetéssel. Kapcsold ki, tegyél fedelet a fazékra, és hagyd hogy a quinoa elnyelje a vizet és bolyhos legyen.
Hagyd a quinoa kihűljön.
Alaposan keverjünk 1 evőkanál. Alga komplex port, a hűtött, elkészített quinoa-hoz.
Utána a zöldes quinoahoz, adj hozzá egy lime és kókuszdió aminosavat, mellé himalájai tengeri sót, ízlés szerint.
A goji bogyókat rakjuk egy csésze meleg szűrt vízben néhány percig, majd törd össze. Így megkönnyíti a szárított bogyók emésztését.
Adjunk hozzá szeletelt uborkát és édesköményt.
Keverj össze az eddigi hozzávalókat és tetejére nyers aprított cukrozatlan kókuszpelyhet.
Így elkészítettél egy szuper vitaminbomba salátát.
Mindenkinek jó étvágyat kívánunk hozzá.