Sült áfonyás-kókuszos zabkása elkészítése
A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 27 G
6 FŐRE/ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC/ FŐZÉSI IDŐ: 35 PERC
A sült-zabkása készítés közben, nem kell a tűzhely mellett állva kevergetnünk a zabkását, szemben a főzött zabkásával.
2 csésze zabpehely
¼ csésze édesítetlen, aprított kókusz
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál tengeri só
2 csésze zsírszegény tej
¼ csésze olvasztott kókuszzsír, plusz még egy kevés a sütőtál kikenéséhez
1 tojás
1 teáskanál tiszta vaníliakivonat
2 csésze friss áfonya
1/8 csésze apróra vágott pekándió díszítésnek
1 teáskanál aprított friss mentalevél díszítésnek
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
- Vékonyan olajozzunk ki egy kb. kétliteres sütőtálat, és tegyük félre
- Egy közepes méretű edényben keverjük Össze a zabpelyhet, a kókuszt, a sütőport, a fahéjat és a sót.
- Kisebb tálban villával jól keverjük össze a tejet, a kókuszzsírt, a tojást és a vaníliát.
- A száraz hozzávalók telét terítsük el a sütőtál alján, szórjuk rá az áfonya felét, ezután kanalazzuk rá a száraz hozzávalók másik felét, majd szórjuk a tetejére a maradék áfonyát.
- Öntsük a nedves hozzávalókat egyenletesen a sütőtálba. Finoman ütögessük meg, hogy egyenletesen eloszlassuk a nedves hozzávalókat.
- Tegyük a sütőbe a keveréket fedő nélkül, amíg a zabpehely meg puhul (kb. 35 perc)
- Tálaljuk azonnal, a pekandióval és a mentával megszórva. mentalevél díszítésnek
TIPP A SÜTÉSHEZ: A sütőben sült változatban az a legjobb, hogy előző este összeállíthatjuk, majd reggel kapkodás nélkül betehetjük a sütőbe.
Kalóriatartalom adagonként: 310 Kcal; teljes zsírtartalom: 17 g: koleszterin: 37 ma; nátrium: 154 mg; teljes szénhidráttartalom: 27 g; cukor: 11 q; rost: 4 g: fehérje: 10g