Fűszeres-citrusos nyelvhal recept elkészítése
SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 0 G
4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 10 PERC
A fűszeres pácok segítségével egyszerű és ízletes módon fűszerezhetünk bármilyen proteinforrást, amit főzünk, köztük ezt a népszerű halat is. Ha élvezzük a fűszerek és a citromhéj itt szereplő kombinációját, duplázzuk vagy triplázzuk meg a fűszeres pác mennyiségét, és tartsuk a keveréket a hűtőszekrényben, lezárt tárolóedényben akár két hétig is. A citrom- és lime-héj kiszárad, de így is erős citrusos aromát ad.
1 teásl
1/2 teáskanál reszelt lime-héj
1/2 teáskanál reszelt citromhéj
1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
1/4 teáskanál füstölt pirospaprika
Csipetnyi tengeri só
4 (170 grammos) nyelvhalfilé, szárazra törölgetve
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 teáskanál frissen facsart lime-lé
1. Melegítsük elő a sütőt 230 C-ra.
2. Béleljünk ki egy tepsit alufóliával, és tegyük félre.
3. Kis tálban keverjük össze csiliport, fokhagymaport, a citrom-és lime-héjat, a borsot, a pirospaprikát és a sót.
4. Itassuk le a vizet a halfiléről konyhai papírtörlôvel, és tegyük szeleteket a tepsibe, majd enyhén dörzsöljük be minden oldalukat a fűszeres keverékkel.
5. Locsoljuk meg a halat az olívaolajjal és a lime-lével.
6. Addig süssük, amíg a hal szét nem omlik, ha egy villát végighúzunk rajta (kb. 8 perc). Azonnal tálaljuk.
Kalóriatartalom adagonként: 180 kcal; teljes zsírtartalom: 5 g; koleszterin: 81 mg; nátrium: 137 mg; teljes szénhidráttartalom: 0 g; cukor: 0 g; rost: 0 g; fehérje: 32 g