Garnéla paradicsommal és fetával recept elkészítés
SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 12 G
4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 30 PERC
A garnéla és a paradicsom remek kombináció, mivel mindkettő édes ízű, és gyorsan megfő. Vásárolhatunk előre tisztított garnélarákot is, hogy időt takarítsunk meg, vagy ha pénzt akarunk spórolni, magunk is megtisztíthatjuk. A fagyasztott garnéla jó választás lehet, mert általában a kifogásuk után egy órán belül gyorsfagyasztják. A kecskesajt a feta helyett ízletes választás lehet; keressünk félkemény változatot, amit könnyű összemorzsolni.
3 durvára vágott paradicsom
1/2 csésze apróra vágott paradicsom
2 teáskanál lereszelt fokhagyma
2 teáskanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál apróra vágott friss oregánó
Frissen őrölt fekete bors
Kb. kg (32-40 darab) garnéla, a páncél, a táp-csatorna és a farok nélkül
4 teáskanál frissen facsart citromlé
1/2 csésze alacsony nátrium tartalmú összemorzsolt feta sajt
1. Melegítsük elő a sütőt 230 0C-ra.
2. Közepes tálban forgassuk össze a paradicsomot, a fokhagymát, az olajat és az oregánót.
3. Enyhén borsozzuk a keveréket.
4. Tegyük a paradicsomos keveréket egy kb. 22x33 cm-es jénai-sütőtálba.
5. Süssük, amíg meg nem puhul (kb. 15 perc).
6. Keverjük a garnélát és a citromlevet a forró paradicsomos keverékhez, és oszlassuk el a fetát egyenletesen a tetején.
7. Addig süssük, amíg a garnéla át nem sül (kb. további 15 perc).
TIPP A HOZZÁVALÓKHOZ: A garnélát méret alapján árulják darab/kilogramm mértéket használva. Így a 32-40 darab azt jelenti, hogy egy kilogramm 32-40 darabból áll. Minél magasabb a darab- szám, annál kisebb a garnélák mérete. Ha azt szeretnénk, hogy az étel gyorsabban készüljön el, válasszunk kisebb, 72-80 darabos kiszerelésű garnélát, és csökkentsük a garnéla sütési idejét kb. 7 percre.
Kalóriatartalom adagonként: 315 kcal; teljes zsírtartalom: 11 g; koleszterin: 272 mg; nátrium: 502 mg; teljes szénhidráttartalom: 12 g; cukor: 5 g; rost: 3 g; fehérje: 39 g