Óriás laposhal pisztáciakéregben elkészítés
SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 4 G
4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 20 PERC
A hal kérge összezúzott pisztáciát tartalmaz, ami bevonja a filét, megőrzi a szaftot és az ízeket. Mindig natúr pisztáciát használjunk, mert a színes, piros szemű változat tartósítószereket tartalmaz. Valószínűleg nem szeretnénk, hogy a filé rózsaszín árnyalatot kapjon. A pisztácia a fehérje, az antioxidánsok, az E-vitamin és a vas kiváló forrása. Ha rendszeresen fogyasztjuk, segít megelőzni a rákot, csökkenti a koleszterinszintet, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
4 (170 grammos) óriás laposhalfilé
Extraszűz olívaolaj a kenéshez
1/2 csésze durvára őrölt sótlan pisztácia
1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
1 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű
1 teáskanál apróra vágott friss bazsalikom
Csipetnyi tengeri só
Csipetnyi frissen őrölt fekete bors
1. Melegítsük elő a sütőt 180 0C-ra.
2. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
3. Itassuk le a vizet a laposhalfiléről konyhai papírtörlővel, és tegyük a halat a tepsibe.
4. Kenjük meg a laposhalat bőségesen az olívaolajjal.
5. Kis tálban keverjük össze a pisztáciát, a petrezselymet, a kakukkfüvet, a bazsalikomot, a sót és a borsot.
6. Kanalazzuk a pisztáciás-zöldfűszeres keveréket egyenlő arányban a halra, és oszlassuk el úgy, hogy a filék tetejét teljesen befedje.
7. Süssük az óriás laposhalat, amíg villa nyomására szét nem omlik (kb. 20 perc).
8. Azonnal tálaljuk.
Kalóriatartalom adagonként: 253 kcal; teljes zsírtartalom: 11 g; koleszterin: 45 mg; nátrium: 77 mg; teljes szénhidráttartalom: 4 g; cukor: 1 g; rost: 2 g; fehérje: 32 g