Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Pulykahúsos káposztaleves - Főételek szárnyasokból

Pulykahúsos káposztaleves - Főételek szárnyasokból

 

Pulykahúsos káposztaleves elkészítés

 

 SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 30 G

4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 30 PERC


A leves igazi kényeztető étel, különösen, ha tele van omlós pulykahússal és különféle zöldségekkel. A pulykahús származhat a maradék sültből, és ha kifejezetten takarékosak akarunk lenni, maradékokból készítjük el a pulykaalaplét.

 

1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 apróra vágott vöröshagyma
2 apróra vágott szárzeller
2 teáskanál lereszelt friss fokhagyma
4 csésze vékony csíkokra vágott fejes káposzta
1 meghámozott, kockára vágott édesburgonya
8 csésze csirkehús- vagy pulykahús-alaplé
2 babérlevél
1 csésze apróra vágott főtt pulykahús
2 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors

 

1. Tegyünk nagy lábast a tűzre közepes lángon, és öntsük bele az olívaolajat.
2. Dinszteljük a hagymát, a zellert és a fokhagymát, amíg üvegessé nem válnak, és meg nem puhulnak (kb. 3 perc).
3. Adjuk hozzá a káposztát és a burgonyát, és pároljuk 3 percig.
4. Keverjük hozzá a csirkehúsalaplét és a babérlevelet, és forraljuk fel a levest.
5. Vegyük takarékra a lángot, és lassú tűzön főzzük, amíg a zöldség meg nem puhul (kb. 20 perc).
6. Adjuk hozzá a pulykahúst és a kakukkfüvet, és főzzük tovább, amíg a hús át nem melegszik (kb. 4 perc).
7. Vegyük ki a babérleveleket, és sózzuk, borsozzuk a levest.


Kalóriatartalom adagonként: 326 kcal; teljes zsírtartalom: 11 g; koleszterin: 41 mg; nátrium: 715 mg; teljes szénhidráttartalom: 30 g; cukor: 13 g; rost: 4 g; fehérje: 24 g

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Cukorbeteg diéta egészséges receptek
blog comments powered by Disqus