Tabulé pita elkészítés
SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 39 G
4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 PERC
A tabulé népszerű közel-keleti saláta, amely paradicsommal, petrezselyemmel készül, és az alapja főtt bulgur vagy kuszkusz. Mindenképpen olyan pitát válasszunk, ami alkalmas arra, hogy kiadós alapanyagokkal töltsük meg, mert némelyik pita nem nyitható fel könnyen, és inkább arra alkalmas, hogy humuszba mártogassuk.
4 teljes kiőrlésű pita
1 csésze főtt bulgur
1 apróra szeletelt kígyóuborka
2 csésze félbevágott koktélparadicsom
1 kimagozott és vékonyra vágott sárga kaliforniai paprika
2 finomra vágott zöldhagyma, a fehér és a zöld részükkel együtt
1/2 csésze finomra vágott friss petrezselyem
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 citrom leve
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
1. Vágjuk félbe a pitákat, és nyissuk fel. Tegyük félre.
2. Nagy tálban keverjük össze a bulgurt, az uborkát, a paradicsomot, a kaliforniai paprikát, a zöldhagymát, a petrezselymet, az olívaolajat és a citromlét.
3. Sózzuk, borsozzuk a bulgurkeveréket.
4. Kanalazzuk a keveréket egyenlő arányban a pitákba, és tálaljuk.
Kalóriatartalom adagonként: 263 kcal; teljes zsírtartalom: 8 g; koleszterin: O mg; nátrium: 164 mg; teljes szénhidráttartalom: 39 g; cukor: 4 g; rost: 6 g; fehérje: 7 g