Zöldséges fodroskel-lasagne elkészítés
SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 48 G
6 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 1 ÓRA
A lasagne elkészítése sok munkával járhat — főzéssel és a töltelékek rétegezésével —, de a végeredmény megéri az erőfeszítést. Emellett biztosan marad belőle későbbre is. Ha jobban szeretjük a friss tésztát, hat lapot használjunk a három réteghez. A spenótos vagy napon szárított paradicsommal készült tészta szintén ízletes alapanyag lehet ehhez az ételhez.
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 apróra vágott vöröshagyma
2 teáskanál lereszelt fokhagyma
1/2 kis felaprított padlizsán
1 felaprított zöld cukkini
1 felaprított sárga cukkini
1 kimagozott, felkockázott piros kaliforniai paprika
1 (800 grammos) konzerv nátriummentes darabolt paradicsom
1 csésze összetépkedett fodros kel
1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
2 teáskanál apróra vágott friss oregánó
Egy csipet csilipaprika-pehely
12 teljes kiőrlésű lasagnelap,a csomagon szereplő utasítások alapján megfőzve
1/2 csésze reszelt parmezán sajt
1/2 csésze zsírmentes mozzarella sajt
I. Melegítsük elő a sütőt 200 0C-ra.
2. Tegyünk nagy lábast a tűzre közepes lángon, és öntsük bele az olívaolajat.
3. Dinszteljük a hagymát és a fokhagymát, amíg puhára és uvegesre nem pirulnak (kb. 3 perc).
4. Keverjük hozzá a padlizsánt, a zöld és a sárga cukkinit, a kaliforniai paprikát, a paradicsomot és a fodros kelt.
5. Forraljuk fel a mártást, majd vegyük takarékra a lángot, és lassú tűzön főzzük 15 percig.
6. Vegyük le a lábast a tűzről, és keverjük a mártáshoz a bazsalikomot, az oregánót és a csilipaprika-pelyhet.
7. Kanalazzuk a mártás negyedét kb. 22x33 cm-es szögletes tepsibe. Tegyünk a tetejére 4 tésztalapot. Ismételjük a mártás és a tészta rétegezését, a tetejére a maradék mártást kanalazzuk. Szórjuk meg parmezánnal és mozzarellával.
8. Süssük a lasagnét addig, amíg a teteje hólyagos és forró nem lesz (kb. 45 perc).
9. Hűtsük 10 percig, és tálaljuk.
Kalóriatartalom adagonként: 338 kcal; teljes zsírtartalom: 8 g; koleszterin: 32 mg; nátrium: 165 mg; teljes szénhidráttartalom: 48 g; cukor: 7 g; rost: 5 g; fehérje: 16 g