Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Reggeli chiapuding

Reggeli chiapuding

 

Chiapuding elkészítés

 

SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 25 G

4 FÖRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 5 PERC, PLUSZ 1 ÓRA HŰTÉSI IDŐ

 


A chiamag nagy mennyiségű folyadékot képesek felszívni, hogy sűrű puding jöjjön létre: a tömegük mintegy tizenkétszeresét. Ez a látványos nedvszívó képesség fontos, mivel a zselészerű állaga lelassítja az emésztést, és mérsékli a vércukorszint emelkedésének mértékét. A beáztatott chiamagok emellett csökkentik a
koleszterinszintet, és javítják a csontok és a fogak egészségét.


4 csésze édesítetlen mandulatej vagy zsírszegény tej
¾  csésze chiamag
1 teáskanál őrölt fahéj
Csipetnyi tengeri só


1. Keverjük össze a tejet, a chiamagot, a fahéjat és a sót közepes tálban.
2. Fedjük le a tálat folpackkal, és tegyük a hűtőszekrénybe, amíg a puding meg nem sűrűsödik, vagyis kb. 1 órára.
3. Édesítsük a kedvenc édesítőszerünkel és gyümölccsel.

TÁPÉRTÉK: chiamag a fehérje, a rost, a mangán, a foszfor, a kalcium és az omega-3 zsírsavak kiváló forrása.

 


Kalóriatartalom adagonként: 250 kcal; teljes zsírtartalom: 10 g; koleszterin: 5 mg; nátrium: 134 mg; teljes szénhidráttartalom: 25 g; cukor: 12 g; rost: 11 g; fehérje: 13 g

 

 

 

blog comments powered by Disqus