Zabpelyhes eper smoothie elkészítés
A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 27 G
2 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 5 PERC
A zabpehely csodálatos kiegészítője a reggeli étkezésnek, mert lassan emésztjük meg, és segít stabilizálni a vércukor szintet. Ez azt jelenti, hogy tovább érezzük magunkat jóllakottnak, és elkerülhetjük a bosszantó, délelőtti cukor vagy szénhidrát utáni vágyat.A zabpehely csodálatos kiegészítője a reggeli étkezésnek, mert lassan emésztjük meg, és segít stabilizálni a vércukor szintet. Ez azt jelenti, hogy tovább érezzük magunkat jóllakottnak, és elkerülhetjük a bosszantó, délelőtti cukor vagy szénhidrát utáni vágyat.
2 evőkanál apró szemű zabpehely
1 csésze fagyasztott eper
3 csésze zsírszegény tej
1/2 teáskanál tiszta vanília kivonat
1. Tegyük a zabpelyhet, az epret, a tejet és a vaníliát turmixgépbe, és keverjük simára.
2. Töltsük két pohárba, és tálaljuk.
TIPP VÁLTOZATRA: Ha vegán smoothie-t szeretnénk, a zsírszegény tejet cseréljük le a kedvenc mogyoró- vagy rizstejünkre. Mindig
használjunk édesítetlen terméket, hogy elkerüljük a hozzáadott cukrot, ami kihat a vércukor szintünkre.
Kalóriatartalom adagonként:
166 kcal; teljes zsírtartalom: 1 g koleszterin: 5 mg
nátrium: 131 mg: teljes szénhidráttartalom: 27 g; cukor 17 g rost: 3 g; fehérje:11 g