A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 39 G
4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 5 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 20 PERC
Az állaga kissé eltér a zabétól, fontos, hogy elég folyadék maradjon benne az elkészítéskor, hogy a kása inkább krémes, mint darabos legyen. A quinoakását tálalhatjuk egy kis zsírszegény tejjel vagy mandulatejjel a bogyós gyümölcsök és mogyorófélék mellett.
1 csésze víz
1 csésze zsírszegény tej
1 csésze nyers, leöblített quinoa
½ teáskanál őrölt fahéj
Egy csipet tengeri só
2 evőkanál por állagú édesítőszer
1 teáskanál tiszta vaníliakivonat
¼ csésze pirított, aprított mandula
½ csésze szeletelt eper
1. Tegyük a vizet, a tejet, a quinoát, a fahéjat és a sót közepes méretű lábasba, és tegyük a tűzre közepes hőfokon.
2. Forraljuk fel a keveréket, majd alacsony hőfokon főzzük tovább.
3. Addig főzzük lassú tűzön a quinoakását, amíg el nem fő a folyadék nagy része (kb. 15 perc).
4. Vegyük le a kását a tűzről, és keverjük hozzá az édesítőszert és a vaníliát.
5. Kanalazzuk a kását négy tálkába, és szórjuk meg mandulával és eperrel.
Kalóriatartalom adagonként: 267 kcal; teljes zsírtartalom: 7 g; koleszterin: 1 mg; nátrium: 38 mg; teljes szénhidráttartalom: 39 g; cukor: 10 g; rost: 4 g; fehérje: 10 g