Spenótos-fetás tojásfehérje-frittata elkészítés
A SZENHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 4 G
4 FŐRE/ELKÉSZÍTÉSI IDÓ: 10 PERC / FÖZÉSI IDŐ: 15 PERC
Ez az összetétel a sütőben sült frittata esetében is kiválóan működik. Blansírozhatjuk a spenótot, mielőtt a tojáshoz adnánk, ha krémesebb állagra vágyunk, de mindenképpen facsarjuk ki az összes vizet a zöldségből, hogy ne legyen nyálkás.
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ apróra vágott vöröshagyma
1 kimagozott és kockára vágott piros kaliforniai paprika
½ teáskanál lereszelt fokhagyma
1/4 teáskanál tengeri só
½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
8 tojásfehérje
2 csésze összetépkedett spenót
½ csésze összemorzsolt, alacsony nátriumtartalmú feta sajt
1 teáskanál apróra vágott friss petrezselyem a díszítéshez
1.Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra.
2. Tegyünk hőálló sütőtálat a tűzre közepes] hőfokon, és öntsük bele az olívaolajat.
3. Dinszteljük a hagymát, a kaliforniai paprikát és a fokhagymát, amíg megpuhulnak (kb. 5 perc). Sózzuk, borsozzuk.
4. Keverjük habosra a tojásfehérjét egy közepes tálban, és öntsük a sütőtálba, majd könnyeden rázzuk meg. hogy egyenletesen eloszlassuk.
5. Három percig főzzük keverés nélkül a zöldségeket és a tojást.
6. Oszlassuk el a spenótot a tojáson, a spenótra pedig szórjuk rá egyenletesen a feta sajtot.
7. Tegyük a sütőtálat a sütőbe, és fedő nélkül süssük, amíg át nem sül, és a tojás megszilárdul (kb. 10 perc).
8. Spatulával válasszuk el a frittata szélét az edénytől, majd borítsuk tálra.
9. Tálaljuk az apróra vágott petrezselyemmel díszítve.
TIPP VÁLTOZATRA: Tojásfehérje helyett használhatunk egész tojást, ilyenkor a 8 fehérje helyett 6 tojást használjunk. Az egész tojás megnöveli az étel kalória-, zsir- és koleszterintartalmát.
Kalóriatartalom adagonként: 151 kcal; teljes zsírtartalom:10 g; koleszterin 12 mg; nátrium: 291 mg; teljes szénhidráttartalom: 4 g; cukor: 3 g: fehérje: 10 g