Tökös-almás gofri elkészítés
A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 40 G
6 FŐRE/ ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 20 PERC
Az őszi hangulatú gofrik tök- és fahéjillata mindenkit a konyhába csábít reggelizni. Ha konzervtököt használunk, mindenképpen natúr terméket válasszunk, mert a pitetölteléknek szánt tökben rengeteg a hozzáadott cukor, tartósítószer és fűszer.
2 és ¼ csésze teljes kiőrlésű rétesliszt
2 evőkanál por állagú édesítőszer
1 evőkanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szerecsendió
4 tojás
1 és a csésze natúr tökpüré
1 meghámozott, kimagozott, apróra vágott alma
Olvasztott kókuszzsír a sütéshez
- Nagy tálban keverjük össze a lisztet, az édesítőszert, a sütőport, a fahéjat és a szerecsendiót.
- Kisebb tálban a tojást és a tököt keverjük össze.
- Adjunk nedves hozzávalókat a szárazakhoz, és keverjük simára.
- Keverjük az almát a tésztához
- A gofrisütő használati utasításainak megfelelően süssük ki a gofrikat, a sütőlapot az olvasztott kókuszzsírral megkenve, amíg az összes tésztát el nem használtuk.
- Tálaljuk a gofrit.
Kalóriatartalom adagonként: 247 kcal; teljes zsírtartalom: 4 9: koleszterin: 141 mg; nátrium: 51 mg; teljes szénhidráttartalom: 40 g: cukor: 5 g: rost: 7 g fehérje: 11 g