Sült csirkehúsos egytálétel elkészítés
SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 14 G
6 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 40 PERC
Ez az egytálétel gyors, könnyen elkészíthető, egészséges vacsora,, ebédhez. A zöldségek a csirkehús szaftjában főnek meg, és ahol az edény széléhez érnek, ott karamellizálódnal, így össze- tett, enyhén édeskés ízt kapnak. A főzési idő felénél megkeverhetjük a zöldségeket, hogy minél több
piruljon barnára és ropogósra.
1/2 fejű 5 cm-es darabokra vágott káposzta
1 meghámozott, 8 részre vágott vöröshagyma
1 meghámozott,
2 és 1/2 cm-es darabokra vágott édesburgonya
4 meghámozott és összenyomott fokhagymagerezd
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 teáskanál nagyon finomra vágott friss kakukkfű
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
1,1 kg csontos csirke alsó- és felső-comb
1. Melegítsük elő a sütőt 230 0C-ra.
2. Vékonyan kenjünk ki egy nagy sütőtálat, és oszlassuk el az alján a káposztát, a hagymát, az édesburgonyát és a fokhagymát. Hintsük meg 1 evőkanál olajjal, szórjuk meg a kakukkfűvel, és enyhén sózzuk, borsozzuk a zöldségeket.
3, Sózzuk, borsozzuk a csirkecombokat is.
4. Tegyünk egy nagy serpenyőt a tűzre közepes lángon, és mindkét oldalon pirítsuk barnára a csirkehúst a maradék 1 evőkanál olajban (összesen kb. 10 perc).
5. Tegyük a megpirult csirkehúst a sütőtálba, a zöldségek tetejére. Süssük, amíg a hús át nem sül (kb. 30 perc).
TIPP A TÁPANYAGOKHOZ: A káposzta a keresztesvirágú zöldségek közé tartozik, amelyeket mindennap ajánlott fogyasztani.
A káposzta segít csökkenteni a koleszterinszintet, véd a rák ellen, és támogatja a szív- és érrendszer egészségét.
Kalóriatartalom adagonként: 554 kcal; teljes zsírtartalom: 34 g; koleszterin: 186 mg; nátrium: 212 mg; teljes szénhidráttartalom: 14 g; cukor: 5 g; rost: 4 g; fehérje: 43 g